RENS H – pogosta vprašanja 2 – res dobro PRETRESITE

Na nekaj najbolj pogostih vprašanj smo že odgovorili v enem od prejšnjih člankov, ampak očitno še ne na vsa.

 

Kapljica, ki priteče iz stekleničke, je zelo svetla. Pri prejšnji steklenički je bila temna. Kaj je narobe?

Kapljice RENS H (enako tudi RENS HH PLUS) so sestavljene iz olivnega olja in učinkovine, ki se posede na dno stekleničke. Če želite, da bodo kapljice delovale in ne bo učinkovina ostala v steklenički, jo morate pred vsako uporabo RESNIČNO MOČNO PRETRESTI.

V praksi to pomeni, da stekleničko intenzivno tresite vsaj 15 sekund. Če je steklenička dlje časa stala pri miru, pa tudi dlje.

Ali vam je uspelo, boste izvedeli takoj, ko boste kapljico kapnili na prst. Če je temno zelene barve, potem je v redu. Če je svetlo zelene, pa stekleničko zaprite in ponovno pretresite.

Zakaj tako obširna navodila glede tresenja? Ker dobimo precej pošte, ko ljudje sprašujejo, ali je z njihovo stekleničko kaj narobe.

 

Kam naj namažem RENS H?

Po navodilih proizvajalca se RENS H kapljice nanašajo na dlesni ali pod jezik. Splošno pravilo je, da je potrebno imeti kapljice v ustih 5 minut, preden se preostanek pogoltne.

Sploh pri otrokih zna to biti izziv. Precej staršev to naredi tako, da otroku namaže kapljice na spodnjo dlesen medtem ko počnejo nekaj takega, kar jih zamoti (npr. gledanje risanke) ali pa med spanjem. V vsakem primeru je smiselno poskusiti različne pristope, da ugotovite, kateri najboljše deluje pri vas.

 

Kdaj dati RENS H?

Proizvajalec ne navaja specifičnega časa, lahko zjutraj, lahko zvečer ali oboje. V praksi pa se je izkazalo, da se pri nekaterih otrokih lahko pojavijo težave s spanjem oz. nespečnostjo, če se RENS H daje zvečer. V tem primeru dajanje prestavite na jutro.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja