Družina štiriletnega fantka z avtizmom iz Beltinec prosi za pomoč

Zgodbe oseb, ki jim je RENS H pomagal, so čustvene in ob njih človek dobi upanje, da so čudeži dejansko mogoči, če se zanje boriš do konca svojih moči (in še čez). Še bolj čustvene in pretresljive pa so zgodbe, ki se šele odvijajo in ki na svoj srečen konec še čakajo.

Takšnih zgodb je veliko (več, kot si mislimo), ampak velika večina jih je skritih znotraj družine in najožjega kroga prijateljev. Kot smo že večkrat zapisali, ljudje se s svojimi težavami, s katerimi izstopamo iz ustaljenih norm okolice, neradi izpostavljamo, saj s tem tvegamo stigmatizacijo, odrinjenost, pomilovanje in včasih morda celo posmeh.

Kadar pa takšna zgodba vseeno pride v javnost ima za to zelo dober razlog – ponavadi je to nepredstavljivo močna želja narediti vse, kar je v moči družine, da pomaga svojemu članu. Če dvomite, vprašajte sebe, v kakšni situaciji bi se bili pripravljeni tako razgaliti pred vsem svetom in se pokazati tako ranljive. Gre za izjemno težke in naporne življenjske situacije.

Družina Horvat iz Beltinec je storila ta korak iz želje pomagati svojemu štiriletnemu fantku Inayu, ki se je rodil zdrav, zdaj pa je avtist. Pri dveh letih (po cepljenju z MMR cepivom), se je Inayu ustavil govor, socialni stik se je zmanjšal, ni se več odzival na svoje ime itd.

Družina se ni vdala in je začela s sistematičnim pristopom k zdravljenju avtizma, ki zajema testiranja las in urina v tujini, posebno mešanico vitaminov in mineralov, različne terapije, posebno dieto brez glutena in kazeina ter prehransko dopolnilo RENS H. Inayeva mamica pravi, da ga RENS H umirja in skrbi za čiščenje možganov, prvi rezultati so že vidni – izboljšal se je očesni kontakt, fantek bolj sodeluje, ni več hiperaktiven itd.

Inayeva mamica je pustila službo, da lahko svojemu sinu nudi najboljšo oskrbo, vse terapije (in morebitna operacija v tujini) pa stanejo veliko denarja, zato družina prosi vse, ki lahko pomagajo za pomoč.

Pomagate lahko z nakazili na:

TRR: SKB SI5603125-1000857970 (Inay Horvat, Bratonci 150a, 9231 Beltinci)

 

Malemu Inayu in njegovi družini želimo čimprejšnje okrevanje in dovolj vztrajnosti za boj z vsem, kar jim bo še stopilo na pot. Njihova zgodba pa naj nam bo navdih, da spremembe so možne, samo obupati ne smemo.

 

Vir besedila in fotografij: https://www.vestnik.si/pomagajte-stiriletnemu-inayu-rodil-se-je-zdrav-zdaj-je-avtist-6648871

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja