Liama rešile čudežne kapljice (Nedeljske novice)

Še en medijsko izpostavljen primer, ko je RENS H pomagal pri odpravljanju težav, ki jih s sabo prinaša avtizem in nova zgodba, ki daje upanje vsem, ki še iščejo rešitev za svoje težave.

Tokrat gre za 5-letnega Liama. Njegova starša sta se pred šestimi leti preselila v Avstrijo v iskanju boljšega življenja, leto pozneje pa se jima je rodil Liam. Do prvega leta je normalno napredoval, po cepljenju proti ošpicam in rdečkam pa se je začela mora, kakršne po besedah Liamovega očeta, ne bi smel doživeti noben starš. Čez dva tedna se je prej vesel in razigran otrok zaprl, ni hotel več pogledati svojih staršev, ignorirati je začel ves zunanji svet. Očesni kontakt je izginil, ni se odzival na klice, postajal je zelo nemiren, kazal je jezo in metal vse, kar mu je bilo na poti. Stanje se je samo še slabšalo. Zdravniki so postavili diagnozo avtizem in razvojne težave pri komunikaciji.

A mama in oče se nista sprijaznila s stanjem, ki naj bi po mnenju uradne medicine ne bilo ozdravljivo. Iskala sta druge možnosti rešitve, prišla sta v stik z društvom Dan za avtizem in se vključila v skupino Avtizem je ozdravljiva bolezen. V ZDA so poslali Liamove vzorce in izkazalo se je, da ima deček visoko vsebnost aluminija in zastrupljenosti možganov. Na podlagi nasvetov drugih staršev sta naročila vitamine in minerale iz Avstralije, prejemati pa je začel tudi terapijo z RENS H.

Liam je kmalu začel kazati znake sprememb in napredka, po očetovih besedah je začel obiskovati glasbeno terapijo, logopeda in terapijo z jahanjem konjičkov. Kontakt z očmi se je počasi vračal, začele so se prve besede, obiskovati je začel vrtec in tudi tu so se začele pohvale, da pridno uboga in sodeluje, vedno več se druži z drugimi otroki, malokrat se vrže na tla, kar je prej počel vsak dan, izbruhov je vedno manj. Tudi iz centra za avtizem Ambulatorium Mistelbach so prišle pohvale o pozitivnem napredovanju.

Vmes je Liam prebolel tudi vodene koze, čas prebolevanja bolezni pa se je z uporabo kreme RENS H in višjega odmerka kapljic RENS H občutno zmanjšal.

Liam je zdaj na polovici svoje poti do okrevanja, saj so leta avtizma pustila posledice in deček mora zdaj nadoknaditi tako izgubljen telesni kot miselni razvoj. Starša želita Liamu nuditi možnost, da dohiti vrstnike in živi povsem normalno življenje, zato jih zdaj čaka vrsta terapij namenjenim otrokom z razvojnimi težavami. To je za njiju neizogibno dejstvo, zaradi katerega pa ne stokata in jadikujeta, ampak so se vsi skupaj lotili stvari z vso vnemo, vztrajnostjo in potrpežljivostjo.

Pri Liamu so odkrili velik talent za risanje, razstava njegovih slik je bila na ogled maja in junija letos v Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah.

Vir: Nedeljske novice, 30. 6. 2018, foto: osebni arhiv

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja