Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #134 Odgovor

  E.Z.

  Pozdravljeni, na internetu sem našla to stran in se odločila, da delim svojo izkušnjo z RENS H. Mogoče bo komu v pomoč.
  Moja diagnoza ni avtizem, ampak Friedrichova ataksija. Tistim, ki veste za kakšno bolezen gre, ni potrebno posebej razlagati, ostalim pa samo na kratko – bolezen prizadene hrbtenico, roke, noge, usta, govor, sluh itd. Bolj kot bolezen napreduje, težje hodiš oz. ne hodiš več.
  RENS H jemljem štiri mesece in pričakovanj iskreno rečeno nisem imela. Ko si bolan poskusiš vsako možno rešitev, ampak sčasoma ugotoviš, da ni nujno, da jo boš kdaj našel. Tako sem naletela na RENS. Kot rečeno, pričakovanj nisem imela, kljub temu sem se pozanimala o potencialnih možnostih in z veliko skepse kupila 10 ml stekleničko. Začela sem ga jemati in prve tri dni se ni zgodilo nič (niti nisem pričakovala, mislila se mi, če bo potem, ko porabim celo stekleničko kak efekt, bo super). Na moje presenečenje, pa se je že v naslednjih dneh začelo nekaj spreminjati. V prvem tednu sem dejansko čutila spremembe: noge so bile močnejše, zdelo se mi je, da lažje držim glavo pokonci ipd. Pravzaprav nisem mogla verjeti, ker nisi pripravljen na nekaj takega. Iz drugega tedna se mi je najbolj vtisnilo v spomin to, da sem po dolgem času uživala v tuširanju! Verjetno se večini to zdi brezveze, ampak ko ti je vsak gib muka, ti je tudi tuširanje muka.
  Do konca prvega meseca je šlo samo še na boljše, tako fizično, kot umsko in psihično. Psihično izboljšanje je 100% posledica fizičnega izboljšanja počutja, ker se sprostiš in začneš videti luč na koncu dolgega črnega tunela, za katerega se ti zdi, da ga nikoli ne bo konec.
  Kaj se je še spremenilo v zadnjim mesecih … izboljšal se je moj sluh – imela sem slušni aparat, ampak ta ni več potreben. Spet lahko bolj normalno pišem, ker imam kontrolo nad prsti in roko. Imam ravnotežje pri hoji. Imam občutno več energije, prej sem bila ves čas utrujena. Lahko spet plavam. Lažje diham. Itd. Tisti, ki imate ataksijo veste, da ne gre samo za velike stvari, ampak tudi za majhne stvari, ki te ubijajo. In vse to se počasi izboljšuje.
  Nisem popolnoma zdrava (in verjetno tudi nikoli ne bom, ne vem), ampak takšnega preskoka, kot sem ga naredila z RENSOM, nisem pričakovala niti v sanjah. Najpomembnejše je upanje, ki ga dobiš, saj vidiš, da se po obdobju popolne teme, ko se vse grozote zgrinjajo nate, lahko upaš tudi na lepše življenje.
  Vsem, ki se borite s tem želim, da ne obupate. Zame je bila rešitev RENS, mogoče bo tudi za vas, mogoče pa boste našli kaj drugega. Ampak ne obupajte.

  #229 Odgovor

  Sonja

  Pozdravljena, zanima me kako pa jih dozirate. Tudi mi imamo v družini osebo s Fridreichovo ataksijo pa bi radi poskusili? Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
Odgovori na: Friedreichova ataksija
Vaši podatki: