-
AvtorPrispevki
-
ДемидовДоброго дня. Вирішив написати тут, бо вже кілька тижнів думаю над одним питанням і не знаю, як правильно вчинити. Моя бабуся живе у Кропивницькому, їй вже за вісімдесят, і останнім часом стало дуже складно залишати її саму. Ми з дружиною живемо в іншому місті, приїжджати виходить не так часто, як хотілося б. Сусіди іноді допомагають, але це ж не вихід. Потрібен постійний догляд, хтось поруч, щоб допомогти з ліками, їжею, просто поговорити. Почав шукати варіанти будинків для літніх людей, але інформації багато і складно зрозуміти, де справді добре ставляться до людей. Можливо, хтось із вас стикався з таким у Кропивницькому і може підказати перевірене місце. Дуже хвилююсь, бо для нас важливо, щоб бабуся почувалася там спокійно, а не як у лікарні.
ЭсмаКоли в нашій родині постало таке питання, ми теж довго шукали і сумнівалися. З одного боку розумієш, що літній людині потрібна допомога щодня, а з іншого страшно довірити це комусь сторонньому. Ми тоді переглянули купу варіантів, телефонували, читали відгуки. Буває, що на фото все виглядає гарно, а коли починаєш розпитувати детальніше, виникають сумніви. Тому вас дуже добре розумію. Найкраще, що можна зробити, це зібрати реальні відгуки від людей, які вже мали такий досвід.
Галя РоменкоМожу розповісти про наш випадок, бо ми вже пройшли через цей етап. Мого дядька минулого року довелося перевезти в місце, де за ним можуть нормально доглядати. Він жив один і після хвороби йому стало складно справлятися навіть із простими речами. Ми довго думали, де буде краще. У підсумку нам порадили Будинок для літніх людей у Кропивницькому Грааль https://gral.org.ua/budinok-pristarilih-v-misti-kropivniczkij/ Спочатку поїхали просто подивитися, без особливих очікувань. Але коли поспілкувалися з персоналом і побачили умови, стало значно спокійніше. Там не відчувається якоїсь холодної атмосфери, як у лікарні. Люди спілкуються, гуляють, хтось дивиться телевізор, хтось читає. Дядьку допомагають з усім необхідним, нагадують про ліки, слідкують за харчуванням. Ми регулярно приїжджаємо і бачимо, що до нього ставляться нормально, по-людськи. Для нас це було найважливіше.
ДианаДо речі, моя знайома теж має там родичку, здається тітку. Вона розповідала, що спочатку вся сім’я дуже переживала, бо це завжди складне рішення. Але з часом зрозуміли, що зробили правильно. Каже, що родичка там не відчуває себе самотньою, постійно є люди поруч, допомога під рукою. Вони приїжджають у гості, спілкуються з персоналом і поки що всім задоволені. Тому думаю, що вам варто хоча б дізнатися про це місце детальніше або з’їздити подивитися особисто. Коли бачиш усе на власні очі, набагато легше прийняти рішення.
-
AvtorPrispevki
Prikaz 4 prispevkov - od 1 do 4 (od skupno 4)
Prikaz 4 prispevkov - od 1 do 4 (od skupno 4)